Type Here to Get Search Results !

Mobile communication MCQ with answer [61-80].

0

 Mobile communication MCQ with answer [61-80].


61) Which type of connection takes place between an incoming trunk and an 
outgoing trunk?

a. Local call
b. Outgoing call
c. Incoming call
d. Transit call

ANSWER: d. Transit call

62) In message switching system, an incoming message gets ____ especially if 
the required route is busy.

a. lost
b. stored in a queue & retransmitted
c. sampled
d. recovered

ANSWER: b. stored in a queue & retransmitted

63) Which type of switching network involves the establishment of a dedicated 
path between two stations?

a. Message Switching
b. Packet Switching
c. Circuit Switching
d. Manual Switching

Answer: c. Circuit Switching

64) In packet switching, what does the header of each short size of packet 
consist of?

a. Source address
b. Destination address
c. Intermediate nodes
d. All of the above

ANSWER: d. All of the above

65) In manual switching, which kind of battery exchange has the provision of 
subscribers set along with magneto generator?

a. Local battery exchange
b. Central battery exchange
c. Both a and b
d. None of the above

ANSWER: a. Local battery exchange

66) If a group of trunk is offered 1200 calls during the busy hour & 20 calls are 
lost along with the average call duration of about 7 min, then what would be the 
total duration of congestion period?

a. 21.6 sec
b. 42.2 sec
c. 57.6 sec
d. 98.2 sec

ANSWER: c. 57.6 sec

67) In analyzing the traffic performance, how is the number of trunk decided 
with the provision of the Grade of Service (GoS) especially for larger group?

a. By normal load condition
b. By overload condition
c. By underload condition
d. None of the above

ANSWER: b. By overload condition

68) If the queuing systems are connected in tandem configuration, what would 
be the nature of delay?

a. Commutative
b. Distributive
c. Cumulative
d. Deductive

ANSWER: c. Cumulative

69) Which type of holding time distribution is assumed for the voice 
conversation on telephone?

a. Constant
b. Exponential
c. Both a and b
d. None of the above

ANSWER: b. Exponential

70) Which model of loss system allows the usage of Poisson distribution 
model for traffic analysis especially by assuming infinite number of users?

a. Lost Calls Cleared (LCC)
b. Lost Calls Returned (LCR)
c. Lost Calls Held (LCH)
d. None of the above

ANSWER: a. Lost Calls Cleared (LCC)

71) In two-stage network, which phenomenon/situation occurs due to 
impossible connectivity of given incoming trunk to selected outgoing trunk 
specifically because of link utilization for other connection between primary and 
secondary switches?

a. Bursting
b. Blinking
c. Blocking
d. Burning

ANSWER: c. Blocking

72) Which kind of switching system does not comprise any subscriber, 
concentrator or expander?

a. Crossbar
b. Director Exchange
c. Strowger
d. Tandem

ANSWER: d. Tandem

73) By how many times does the time division exchange exhibit connection 
and disconnection with respect to every millisecond, due to its ability of using 
rearrangeable networks?

a. 2
b. 4
c. 8
d. 16

ANSWER: c. 8

74) Which signals are regarded as call-progress signals as they are sent back to 
inform the caller about the progress of the call?

a. Address Signals
b. Status Signals
c. Call request Signals
d. Answer Signals

ANSWER: b. Status Signals

75) Which among the following exhibit/s the necessity of trunks during the 
signaling mechanism?

a. Inchannel Signaling
b. Common Channel Signaling
c. Both a and b
d. None of the above

ANSWER: a. Inchannel Signaling

76) Phase jitter is generated by an additive noise on a __________sinusoidal 
wave.

a. continuous
b. sampled
c. discrete
d. distorted

ANSWER: a. continuous

77) What is /are the purpose/s of pulse stuffing in an asynchronous 
multiplexing?

a. Removal of slips & the need for clock synchronization
b. Usability of output channel with higher rate than input
c. Creation of timing adjustments
d. All of the above

ANSWER: d. All of the above

78) In digital network synchronization, which approach indicates the cost 
burden carrying of highly accurate and redundant timing sources by means of 
smaller switching nodes?

a. Packetization
b. Master Slave Clocking
c. Network Wide Pulse Stuffing
d. Plesiochronous Network

ANSWER: d. Plesiochronous Network

79) If the desired connection has a low completion probability, which type of 
flow control technique is used for eliminating the capture of common resources?

a. Trunk Directionalization
b. Cancellation of Alternate Routing
c. Code Blocking
d. Centralized Connection Control

ANSWER: d. Centralized Connection Control

80) In network management, managing the rate at which the traffic enters a 
network is known as ..........

a. Flow control
b. Routing control
c. Data control
d. All of the above

ANSWER: a. Flow control

Post a Comment

0 Comments